Roomtour

Deze blog is speciaal voor &MIK. geschreven door Sanaz. Sanaz is de mama van Nova Reza. Ze is van Iraanse afkomst en woont samen met haar partner, die zijn roots in Hong-Kong heeft, in het mooie brabant. In deze blog schrijft ze hoe ze deze twee culturen terug hebben laten komen in het kamertje van Nova Reza.

Daar is dan het moment dat je spullen voor de babykamer moet gaan aanschaffen. Wat een helse klus. We hadden geen idee waar we moesten beginnen. Het is allemaal goed gekomen. In deze blog vertel ik je meer over Nova zijn kamertje!

Perzisch tapijt

Tijdens onze reis door Iran kregen wij een handgemaakt Perzisch tapijtje cadeau. We waren erbij toen deze dame het tapijtje met de hand aan het maken was. Erg indrukwekkend om dit van dichtbij mee te maken. Het is dat deze blog daar niet overgaat, want anders had ik graag meer vertelt over deze prachtige reis!
Ik was gelijk verliefd op het tapijtje en wilde het super graag een mooie plek geven in onze woning. Toen ik in verwachting raakte had ik de perfecte plek gevonden. Nova zijn kamertje! Door de felrode kleuren wilde ik voor de rest zoveel mogelijk rustige kleuren gebruiken.

Persoonlijke touch

We waren al een tijdje opzoek naar een manier om Nova zijn kamer een persoonlijke touch te geven, iets wat echt door ons twee was bedacht! We besloten om een soort van schilderij te maken, maar dan zonder lijst. Met 4 verschillende kleuren verf maakten we spetters op de muur. Het was super leuk om te doen en over het resultaat waren we meer dan tevreden.
De kleuren pasten niet bij het tapijtje, maar juist omdat het vloekte zag het er tof uit! De kleuren die we op de muur hadden gebruikt wilde we graag doorvoeren in de accessoires. Het leek me leuk om die kleuren op een subtiele manier ook terug te laten komen op de andere muur. Op Pinterest had ik allemaal leuke afbeeldingen gevonden. Deze heb ik thuis uitgeprint en met gekleurde washi tape opgehangen.

Wat hangt er allemaal aan de muur:

  • geboortekaartje van Nova in een a4 formaat (gemaakt door Liesbeth Keder)
  • onze lievelingsdieren (olifant, konijn, biggetje, panda etc.)
  • quotes van onder andere Lief Leven
  • Iraans tegeltje

De washi tape kocht ik bij de Hema. Ik was bang dat deze na een tijdje los zou laten, maar gelukkig hangt alles nog mooi op zijn plek!

Accessoires

Er zijn een aantal items waar ik echt gek op ben, zoals bijvoorbeeld de lightbox. Deze hebben we gebruikt om Nova’s bekend te maken. Van zijn oma kreeg Nova een een beertje cadeau. Het beertje zit op het plankje boven het aankleedkussen. Dit is zo’n lief knuffeltje!

 

Van &MIK. kreeg een twee super toffe items als welkomstcadeau! Een hele toffe poster en opbergzak. Ik wilde nog graag een poster voor op zijn kast. Nova zijn kast is helemaal wit en dit vond ik een beetje saai.. De kleur van de poster past precies bij de rest van zijn kamertje. Ook voor deze poster heb ik washi tape gebruikt. Dit oogt gelijk een stukje vrolijker.

   

Nova heeft veel knuffels en hij is dol op. Mama alleen iets minder. De opbergzak die kreeg van &MIK. is echt ideaal! Een super fijne zak met een origami beer erop. Wanneer Nova niet met zijn knuffels speelt stop ik de knuffels in deze zak en is alles weer opgeruimd! Soms gebruik ik de zak ook voor zijn was. Altijd handig wanneer je geen wasmand bij de hand hebt.

Op Nova zijn geboortekaart staat een gedichtje Lief Leven. Deze heb ik in a4 formaat in een lijstje hangen onder de light box. Dit gedichtje is voor mij heel bijzonder! In het gedichtje komt de volgende zin voor:

‘’Kusjes op je neus, confetti in je haar’’

Wij hebben in alle enveloppen blauwe confetti gestopt. Wanneer familieleden het kaartje uit de envelop haalden, was het gelijk een feestje!

Voor de geboorte van Nova kregen wij een prachtig mooie schommelstoel cadeau van Childhome. Tijdens de kraamperiode heb ik heel wat uren op deze stoel doorgebracht. Heerlijk samen dutjes doen en ook erg fijn voor het geven van borstvoeding.

Lees je de volgende keer weer mee?

-x- Sanaz

Ik ben erg blij met alle persoonlijke items in Nova zijn kamer. Mocht je willen weten waar alle spulletjes vandaan komen, check even het lijstje hieronder:

opbergzak: www.enmik.nl
berenposter: www.enmik.nl
poster: Pinterest thuis geprint
gedichtje van: gekocht op www.liefleven.com
lightbox: www.bol.com
schommelstoel: Childwood/childhome verschillende verkooppunten
washi tape: Hema
meubels: www.vanastenbabysuperstore.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De waardering van www.enmik.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 27 reviews.