Retourinformatie

Voordat je iets retour stuurt is het belangrijk om te weten wat de retourvoorwaarden van &MIK. zijn. 

– Je kan binnen 14 dagen na ontvangst van het artikel de koopovereenkomst zonder opgave van redenen ontbinden, dit kan door een mail te sturen naar info@enmik.nl waarin je aangeeft dat je de koopovereenkomst wilt ontbinden. Binnen deze 14 dagen mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet. Dit valt onder het herroepingsrecht van de klant, dat wettelijk bepaald is.

– Je kan de overeenkomst alleen maar ontbinden door middel van een ondubbelzinnige verklaring. Dit kan door het invullen van het herroepingsformulier of door een email waarin jij naar &MIK. hebt gecommuniceerd dat je het artikel wenst te retourneren. Uiteraard kan dit herroepingsformulier ook per post gestuurd worden. Post mag gestuurd worden naar: &MIK. – Hart van Brabantlaan 909 – 5038 LN Tilburg (LET OP: Dit is geen bezoekadres). 
Wil je het artikel graag ruilen, in plaats van geld retour? Geef dit dan bij mij aan. 

– Nadat je hebt aangegeven dat je de koopovereenkomst wilt ontbinden heb je 14 dagen de tijd om het artikel te retourneren naar het postadres van &MIK. Het artikel kan worden geretourneerd naar het volgende postadres:

&MIK. t.a.v. retouren – Hart van Brabantlaan 909 – 5038 LN Tilburg 

– Zodra &MIK. de retourzending goed ontvangen heeft, zullen wij binnen 14 dagen alle door jou verrichtte betalingen (inclusief de door jou betaalde verzendkosten indien de gehele bestelling retour gezonden wordt) terugbetalen. Bij de terugbetaling maken wij gebruik van hetzelfde betaalmiddel dat jij voor de betaling van het artikel hebt gebruikt. De kosten voor het terugzenden zijn voor eigen rekening. 

– Indien niet de gehele bestelling retour gezonden wordt, worden de door jou betaalde verzendkosten niet terugbetaald.

– De gemoeide kosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening. De maximale retourkosten bedragen €6,95. Indien je gebruik maakt van verzekerd verzenden met een maximaal verzekerde waarde van €500, zullen de maximale gemoeide retourkosten €8,60 bedragen.

– Er zijn uitzonderingen mogelijk op het ontbindingsrecht, zolang deze binnen de wettelijke kaders zijn toegestaan. De volgende uitzonderingen worden door &MIK. gehanteerd: 

Persoonsgebonden gespecificeerde artikelen kun je niet retourneren, omdat deze producten overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast. Daaronder verstaan we alle artikelen die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt.

– Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen.

– Na de verwerking ontvang je een e-mail met een link van My Parcel waarbij je het retourlabel kan printen en op de verzenddoos kunt plakken (Let op de retourkosten zijn voor de klant zelf. Deze worden dus van het totaal bedrag afgetrokken). Om het proces te vergemakkelijken kan je vanuit huis het retourlabel zelf printen. 

– Je bent niet verplicht om gebruik te maken van de My Parcel retourlabel. Voorzie het pakket dan zelf van het adres en frankeer hem voldoende voor de koeriersdienst (bijv. PostNL, DHL, UPS etc).

– Zorg ervoor dat je het product zo netjes mogelijk en goed bescherm verpakt, voordat je het retour zend.

– Op het moment dat ik jouw retourpakket heb ontvangen zal ik overgaan op de terugbetaling of eventueel je ruiling gereedmaken. Als de terugbetaling is verwerkt, zal je automatisch een creditfactuur ontvangen op het email adres dat je hebt opgegeven bij de bestelling van de artikelen. &MIK. zal uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van het retourpakket, de terugbetaling doen. Uiteraard streef ik ernaar dit binnen een paar dagen te laten plaatsvinden.  

– Wanneer je de terugbetaling niet tijdig hebt ontvangen vraag ik je gelijk contact op te nemen met &MIK. Dit kan via info@enmik.nl.